Nagellack mot nagelsvamp

Den vanligaste och mest effektiva behandlingen av nagelsvamp är en tablettbehandling, eventuellt kombinerat med en speciell nagellack, som innehåller ett svampdödande medel. Dessutom är det viktigt att alltid hålla fötterna sunda och här kan du t.ex. använda naturmedel som innehåller till exempel tea tree oil eller aloe vera.

På apotek finns olika typer av produkter som hjälper mot svampangripna naglar. De som är klassificerade som läkemedel kan du använda efter att sjukvården har konstaterat att det är nagelsvamp du har. Hit hör Loceryl och Amorolfin Apofri, som är receptfria läkemedel i form av nagellack, som används när mindre än halva nageln är angripen av svamp.

Penselbehandling med lack är kliniskt bevisad att effektivt behandla och förebygga nagelsvampinfektion, tack vare en unik kombination av ingredienser. Det finns lack som både behandlar och döljer fula skador med en attraktiv naturlig färg. Det är viktigt att använda just nagellack mot nagelsvamp, eftersom den andas är den idealisk lösning för att dölja missfärgningar av naglar/tånaglar – t.ex under sommaren om du vill gå i öppna skor.

Nagellack och gelprodukter för nagelsvampbehandling från apoteket går bra att prova på egen hand och främjar läkning av missfärgade och skadade naglar som orsakats av till exempel nagelsvamp, psoriasis eller yttre skada. De ger så småningom en slätare nagelyta.

Oavsett om du använder ett receptfritt läkemedel eller en annan behandling tar det tid för nageln att läka – det kan ta upp till 12 månader. Det är viktigt att följa behandlingsanvisningar tills dess att den angripna delen av nageln vuxit ut helt.