Scholl nagelsvamp behandling

Behandling är inte alltid behövligt vid mildare fall av nagelsvamp. Men om symptomen kvarstår och blir värre, så rekommenderas det att använda svampdödande medel.

Scholl nagelsvamp behandling innehåller hygieniska filar som används för att få bort översta lagret av nageln och ger åtkomst till nagelstrukturen. Detta visar var svampen befinner sig och gör att du kan tillsätta den avancerade formeln. Formeln tränger sig sedan ner i nageln för att skapa en ogästvänlig miljö för svampen, för att förhindra den från att spridas eller förvärras.

Detta ska göras ofta till en början – fila nageln en gång i veckan och applicera vätskan en gång per dag under de första veckorna. Fortsätt sen att applicera vätskan en gång i veckan upp till nio månader. Filarna ska bara användas en gång, och ska därefter slängas efter användning för att undvika att åter smittas av svampen.

Att förebygga nagelsvamp kan vara svårt, men det är vissa saker du kan göra för att minska risken. För det första – undvik att gå barfota i fuktiga områden. Använd skydd på fötterna (såsom flip-flops) i miljöer där infektioner enkelt kan spridas – exempelvis gemensamma duschar och simbassänger.

Undvik fuktiga miljöer, exempelvis blöta eller svettiga skor
Offentliga simbassänger och duschar – använd badskor

Det är rekommenderat att göra någonting åt en skadad nagel, eftersom det kan ge svampen en möjlighet att gå in under själva nageln och äta på keratinet. Om du har gamla skor, kan det vara en bra idé att byta ut dem eftersom de kan ha sporer av nagelsvamp.

Om du upptäcker något symptom på fotsvamp – behandla så fort som möjligt. Svamp sprider sig snabbt till dina andra naglar och skapar en nagelsvampsinfektion.